Persoanele care au părul lung şi după o vreme au vârfuri despicate, au tendinţa să se tundă imediat. Părul lung este mereu la modă, însă doar dacă este sănătos. Trebuie să uităm de foarfece, în loc de tunsoare mai bine să respectăm următoarele sfaturi, şi îngrijirea părului are practici uşor aplicabile.
Noaptea nu dormiţi cu părul prins – scalpul fiind unul dintre cele mai importante organe detoxificante, noaptea mai ales are nevoie de cantitatea corespunzătoare de oxigen. Dacă scalpul nu este sănătos, se observă imediat şi la păr.
Zilnic trebuie periat bine părul – părul pieptănat întotdeauna arată bine. Merită să periaţi zilnic părul pentru a îndepărta impurităţile şi a facilita irigarea.
Masajul uşor al capului – cel puţin timp de cinci minute. Scalpul trebuie masat bine periodic. Pe lângă faptul că înviorează şi regenerează, accentuează creşterea părului.
Inamicii zilnici ai părului şi efectele lor – în primul rând trebuie să ocoliţi utilizarea produselor care deteriorează părul. Nu trebuie să exageraţi cu fixativele de păr, spumele, balsamurile, împachetările. A se evita utilizarea zilnică a uscătorului de păr, a plăcii, precum şi utilizarea produselor neadecvate tipului nostru de păr, etc., toate acestea contribuie la distrugerea structurii părului.
Şi alimentaţia este esenţială – nu e totuna ce alimente consumaţi. Părul este mult mai sănătos dacă alimentaţia este echilibrată. A se consuma alimente bogate în calciu, iod, fier şi vitamina B. Bineînţeles sănătatea părului poate fi influenţată şi de alţi factori ai mediului.
Îngrijirea părului cu substanţe naturale – după spălare se recomandă clătirea părului cu apă cu lămâie, astfel părul devine strălucitor şi lucios. Pentru căderea părului se recomandă tinctura de ardei iute, pentru întărirea rădăcinilor părului a se utiliza amestec de ceai cu rozmarin, salvie, crepis.
Ce recomandăm?
- Vichy Dercos Aminexil
- Revalid - capsula, sampon și balsam