Sfecla, bună pentru toate

Sfecla este o plantă care se poate consuma foarte variat și multilateral, face parte din grupa salatelor.

Forma bulbului poate fi rotundă, plată sau cilindrică. Este cultivată în primul rând pentru rădăcină, dar și frunza se poate folosi în salată sau pentru ceai.

Sfecla conține multe vitamine și minerale, în primul rând mult potasiu care contribuie la creșterea capacității de a sta în picioare și dezvoltării mușchilor, dar este la fel de bogată în calciu, fosfor, fier, natriu, sulf, precum și vitaminele A, B și C. Metodele populare consideră că este un bun regenerator sanguin.

Sucul de sfeclă adeseori este aplicat cu alte sucuri împreună, de exemplu de morcovi sau castraveți. Adăugând-o la sucul de morcovi se poate utiliza foarte bine la regenerarea ficatului, ajută la arderea colesterolului acumulat în ficat.

În perioada de iarnă, cea a răcelilor, o băutură din sfeclă ajută să evităm răceala și gripa. Pe lângă acesta se poate folosi pentru cure de detoxifiere, poate ameliora și problemele stomacale pentru că diminuează cantitatea de acid produsă.

Prin consumul sucului de sfeclă  putem evita ca substanțele toxice și alimentele să rămână îndelungat în stomac și în canalul intestinal, prin urmare scad riscurile bolilor provenite din acestea.

Este foarte important că împiedică înmulțirea celulelor canceroase, prin urmare se recomandă  persoanelor care au asemenea probleme. Pe lângă acesta accentuează alimentarea celulelor cu oxigen și având în vedere cauzele enumerate protejează împotriva cancerului de stomac și cel intestinal.

Sfecla totodată tratează hipertensiunea datorită conținutului mare de nitrați, prin urmare scade riscurile atacului de cord și stroke. Ca rezultat al conținutului esențial al antioxidanților, diminează riscurile bolilor de inimă și accidentelor vasculare, deoarece protejează pereții arterelor.

Conține în cantitate mare acid folic, ceea ce contribuie la dezvoltarea armonioasă a țesuturilor. Consumul ei se recomandă călduros femeilor însărcinate, pentru că acidul folic joacă un rol esențial în formarea măduvei osoase a fătului și previne malformațiile acesteia.

Prin consumul de sfeclă se diminuează și riscul de osteoporoză pentru că ajută la absorbția calciului, ceea ce este foarte important în păstrarea sănătății sistemului muscular.

Pe lângă acestea sfecla scade semnificativ nivelul colesterolului, datorită indexului glicemic scăzut satbilizează nivelul glicemiei, prin conținutul ei de fier se poate trata anemia și elimină oboseala și având în vedere că accelerează fluxul sanguin cranian, dezvoltă și capacitățile mintale.

Contact
Romania, Carei, Strada Nicolae Titulescu Nr. 10
Telefon: 0261 861 607
Email: office@goldtfarm.ro
  • map