Protejarea danturii

Îngrijirea danturii nu este doar o problemă estetică: dantura sănătoasă aparţine de sănătatea corporală.

Până ce totul este în regulă cu dinţii noştri, suntem predispuşi să nu luăm în serios protecţia lor, însă dacă îi neglijăm, problemele vor apărea repede.

Există câteva lucruri pe care trebuie să le avem în vedere pentru a păstra sănătatea dinţilor noştri, dar pe lângă acestea există şi multe metode care fac posibilă vizita cât mai întârziată a dentistului.

Ce periuţă de dinţi folosim?

Există unii care ar alege periuţa electrică care are mai multe mii de vibraţii pe minut, prin urmare se poate curăţa bine dantura. Însă nu trebuie să uităm că şi capul periuţei electrice trebuie schimbat periodic.

Cei care preferă periuţa tradiţională, la fel trebuie să aibă în vedere calitatea acesteia, să poată ajunge şi la locurile greu accesibile, să aibă perii tari potriviţi.

Curăţarea dinţilor trebuie începută în copilărie, sunt necesare periuţe speciale pentru această vârstă. Există periuţă care se poate trage pe deget, cu perii moi, special creată pentru cei micuţi.

Cât timp să ne spălăm pe dinţi?

Durata unei spălări pe dinţi trebuie să fie de cel puţin 3 minute, dar este mult mai importantă calitatea: pe cât posibil periatul trebuie să fie detaliat să ajungem la toate părţile danturii. Trebuie să respectăm spălatul pe dinţi de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, pe cât posibil în orice circumstanţe.

Ce mâncăm, ce nu mâncăm?

A se evite alimentele foarte fierbinţi sau reci, acestea afectează smalţul dinţilor. Pe cât posibil, a se încerca să ne abţinem de la dulciuri, consumarea alimentelor cu conţinut mare de zahăr, totodată alimentele cu conţinut mare de Calciu întăresc dinţii.

Aţă dentară, apă de gură

Pentru protecţia totală a danturii nu este mereu îndeajuns spălarea temeinică pe dinţi. Pe părţile greu accesibile pot rămâne depuneri care pot cauza carii. Utilizarea aţei dentare sau a apei de gură ajută la curăţarea de resturile de mâncare a spaţiului dintre dinţi, aceste auxiliare pot avea rol important în îndepărtarea bacteriilor.

 
Ce recomandăm?

Pastă de dinți: Lacalut, Sensodyne
Apă de gură: Listerine, Lacalut
Ață dentară: Oral B

 

 

Contact
Romania, Carei, Strada Nicolae Titulescu Nr. 10
Telefon: 0261 861 607
Email: office@goldtfarm.ro
  • map