Poate provoca dureri de inimă sau stomac, probleme intestinale, dar putem suspecta lipsa de fier și dacă suntem extrem de obosiți, abătuți, ne este somn mereu și avem și dureri de cap uneori.
Este important de știut că fierul în sine nu poate deveni parte a corpului nostru - este nevoie și de prezența vitaminei C și E. Adică dacă consumăm alimente bogate în fier, trebuie să avem grijă ca și aceste vitamine să ajungă în organism.
Probabil că știe toată lumea că spanacul este plin de fier. Dar nu se așteaptă mulți să introducem fier în organism consumând miere polifloră. Pe lângă acestea există numeroase fructe și plante care ne pot ajuta. Ne pot fi de ajutor în completarea fierului migdalele, semințele de dovleac, de susan și alunele.
Dintre fructe merită să să fie în atenția noastră coacăzele negre, murele și caisele – cele din urmă pot fi consumate chiar și uscate.
Și carnea și produsele de origine animalică ne pot ajuta în completarea fierului. Trebuie să consumăm carne roșie și ficat – de vită, porc sau de pui.
Iar după ce am mâcat, un pahar bun de vin roșu ne ridică nivelul de fier din organism.