Zeama verzei fermentate este plină de vitamine, chiar și asupra florei intestinale are efecte benefice. Există persoane care nu agreează gustul, alții adoră gustul ei acru, însă cu siguranță fiecare persoană ar trebui să consume din elixirul cu gust specific din beciuri.
În timpul fermentării se înmulțesc bacteriile benefice, cele care produc acid și împiedică înmulțirea microbilor dăunători și au efect pozitiv asupra florei intestinale. Datorită gustului acru varza își păstrează conținutul mare de vitamina C.
Reglează flora intestinală, glicemia, curăță intestinele (mai ales intestinul gros), dizolvă toxinele din organism, ajută la funcționarea ficatului, prin consumul de moare se poate preveni sau trata tumoarea, scade nivelul prea înalt al colesterolului.
Nu în ultimul rând – având în vedere conținutul mic de calorii – poate fi consumată și de cei care fac cură de slăbire, așa vor scăpa mai ușor de kilogramele în plus.
Totuși nu e bine să consumați moarea în exces: cantitatea recomandată este de 100 ml pe zi. Cu atât mai mult pentru faptul că surpusul de vitamina C nu este depozitat de organism, ci este eliminat.