Este accesibil tot timpul anului, este delicioasă, hrănitoare și pe deasupra are o mulțime de caracteristici prin care întreține organismul nostru.
La cumpărarea bananelor este bine de știut că merită să cumpărăm fructele a căror coajă este intreagă și impecabilă. Dacă are culoarea verzuie, trebuie să se mai coacă, de aceea trebuie ținute în pungă de hârtie să accelerăm procesul. Iar dacă vrem să încetinim procesul, le vom depozita în frigider. Dacă banana este coaptă, se poate rupe ușor capătul ei și se decojește ușor.
Fructul cu coaja galbenă este hipercalorică, deci dacă avem nevoie de puțină energie, putem liniștiți să consumăm o banană.
Prin consumul de banană introducem în organism potasiu și magneziu, de aceea putem spune: menține tensiunea și cordul, și oferă o protecție necesară și oaselor.
Are efect benefic și asupra stomacului: prin efectul ei antiacid ține la depărtare ulcerul, ba chiar îngroașă mucoasele stomacului, astfel protejând peretele acestui organ intern de acid.
Deci are numeroase efecte pozitive asupra organelor corpului uman, dar puțini știu că are și efect calmant și ajută la ameliorarea stării noastre de spirit.