Cu siguranţă ţi se pare cunoscută ţie sau vreunui cunoscut următoarea situaţie: faci tot posibilul să scapi de kilogramele în plus, totuşi nu merge uşor, pentru că grăsimea se ţine tare de tine. În acest caz trebuie să te gândeşti la faptul că în spatele aparenţelor se pot afla şi probleme mai grave.
Medicamente care duc la îngrăşare
Dacă eşti total sănătos şi nu trebuie să iei nici un medicament, acest factor de risc trebuie eliminat din start. Însă, dacă iei antidepresive sau anticoncepţionale, trebuie să consulţi un medic să descoperi dacă nu cumva a fost cauzată îngrăşarea de unul din medicamente.
Alimente netolerate de organismul tău
Cu siguranţă ai auzit că organismul poate avea reacţii alergice la unele alimente. Dar prea puţini ştiu că organismul poate avea alimente „netolerate”. Acesta înseamnă că aditivii alimentari aflaţi în unele alimente îngreunează procesul digestiei. În al doilea rând lipseşte din organism enzima care accelerează transformarea alimentelor în energie în urma digestiei. De aceea digestia devine mai greoaie, substanţele se depun mai uşor şi se transformă în grăsime. Asemenea alimente pot fi de exemplu ouăle, produsele lactate, nucile, etc. care nu doar balonează, ci reţin apa în organism.
Tulburări hormonale
Două din zece femei se îngraşă în urma unor tulburări hormonale. În cazul în care sistemul hormonal nu funcţionează conform destinaţiei, se acumulează mai repede în organism cantitatea de grăsime/zahăr, ceea ce se depune mai ales în zona abdomenului/şoldurilor.
Glandă tiroidă leneşă
Glanda tiroidă produce hormoni care răspund de gestionarea corespunzătoare a utilizării energiei în organism. O glandă tiroidă leneşă tulbură procesul metabolismului. Normal că îngreunează clar procesul de slăbire.
Deci nu strică să verificăm cauzele de mai sus, dacă nu ne descurcăm cu slăbitul. Există şi produse care sunt adjuvante ale procesului de slăbire, acestea împreună cu o ambiţie de fier, te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus.